Resor

Borlänge Öl och Whiskymässa 2022

På förmiddagen lördagen den 12 november samlades 33 glada whiskyvänner vid Sala resecentrum. Bussen var där, chaufför Olof Lindelöf öppnade upp för påstigning, och efter år av pandemi och störningar var vi äntligen på väg. Stämningen var god från första stund, och varför inte. En halv dag med möjligheter att smaka på whisky från olika destillerier med varierande ålder och lagringar, öl, rom, ost, choklad.

Efter att glas plockats upp vid entréborden spreds sällskapet snabbt över Hotell Galaxen, och i mindre grupper jobbade vi oss fram mellan utställarna. När en dram hällts upp kunde man bida sin tid vid något av de trevliga ståborden, och där gick diskussionerna varma. Vem var rökigast, bourbon eller sherryfat och allt annat som är så fantastiskt med Whisky.

Årets mässa föll våra medlemmar väl i smaken, och utvärderingen var enig. Borlängemässan var riktigt bra i år. För att ge smakerna en sund chans, är ett bra tips att skölja rent glaset mellan smakprofilerna, och gärna unna sig ett glas vatten i strupen ibland.

Ett tecken på trivsel är att tiden försvinner, och det hände oss alla den här dagen. Så på utsatt tid samlades vi åter vid bussen för hemfärd. Alla kom med och 2022 års Borlängemässa var över. Redan på hemvägen började tankarna snurra. Vi kommer väl tillbaka 2023.

Fredrik. Sala 30-11-22.

Styrelsen

En höstresa till Skottland