Provning 5


Tema Douglas Laing

Temat vid sällskapets femte provning var Douglas Laing, som är en oberoende buteljerare. Efter över65 år i branschen har Douglas Laing & Co byggt upp en otrolig expertis inom blandning och framställning av skotsk maltwhisky. En väsentlig del i verksamheten är det unika lager av olika maltwhiskysorter som företaget har att tillgå efter flera decennier av uppbyggnad. Philipson & Söderbergs whiskyambassadör Christian Ingerhed har plockat ut 6 olika whiskysorter från Douglas Laing & Co. Vi avnjöt bland annat Scallywag, Milton Duff 1994 20YO och en 25-årig Blair Athol 1989.

Whisky vi provade var:
Rock Oyster Blended Malt 46,8%
Sweet Wee Scallywag Blended Malt 46 %
Timorous Beastie 46,8%
OP Miltonduff 20 yo Single cask 1 av 283 flaskor 51,5%
XOP Blair Athol 25 yo 1989 Single cask 1 av 309 flaskor 49,3%
OP Laphroaig 15 yo Single cask 1 av 234 flaskor 48,4%

På andra plats denna kväll kom XOP Blair Athol 25 yo och segrade gjorde OP Miltonduff 20 yo.