Provning 2

Skottlands regioner

För att vara en förening som formellt inte är bildad är vi glada att bjuda in till sällskapets andra provning.

Denna gång kommer vi att fördjupa oss i de olika whiskyregionerna i Scottland. Vi hoppas och tror att vi letat upp whisky som på ett trevligt sätt presenterar de olika regionerna och gör dessa rättvisa. För att vi ska kunna jämföra de olika regionerna har vi i möjligaste mån valt whisky som lagrats lika länge nämligen 15 år.

I samband med denna provning kommer föreningen också hålla årsmöte där vi formellt bildar föreningen, väljer styrelse och bestämmer vilken verksamhet som ska bedrivas. Vi tror det är bäst och enklast att börja med årsmötet följt av provningen. Utvecklingen av föreningen hittills har överträffat våra förhoppningar vilket vi är mycket glada för. Idag är vi 46 medlemmar vilket får anses vara en succé efter en så kort tid.

Denna provning är maximerad till 46 personer och det innebär att alla medlemmar har möjlighet att komma, dock för vår planering vänta inte för länge med din anmälan.

Whisky provade var:

Auchentoshan, Lowland 16 yo 50%

Aberlour, Speyside 16 yo 43%

Dalmore, Highland 15 yo 40%

Bowmore Darkest, Islay 15 yo 43%

Glen Scotia, Campeltown , Part Nan Angelen 46%

Highland Park, Islands 15 yo 40%

Tid & plats: Lördagen den 7 februari kl 16.00 i gemensamma lokalen Turbo, Sala

Efter provningen kommer vi inte servera någon mat men vi ser gärna att ni är kvar och diskuterar vår framtid. Vi tar gärna emot förslag på framtida provningar.

Vid denna provning blev Glen Scotia kvällens bästa whisky.